Maken van een Muziek Video

Je moet een duidelijk idee hebben van wat er in je video moet gebeuren. U kunt uw visie opstellen en enkele videoreferenties bijvoegen om uw idee te illustreren, meestal is dat voldoende voor videograaf om te begrijpen welke richting ze moeten gaan. Talentkosten Professionele talenten kosten tussen de €300 en €800 per dag. Achtergrondmensen zijn betaalbaarder, maar hebben toch minimaal €50 tot €100 per dag nodig. Dus als je wat concert- of partyscènes voor je muziekvideo plant, reken dan uit. Misschien heb je genoeg vrienden van fans die graag zullen deelnemen aan je film. Locatiekosten / filmvergunningen Denk na over de locaties die zonder extra kosten kunnen worden gebruikt – het huis van uw familie of vriend, openbare parken en recreatie, vriendelijke faciliteiten, enz. Het betalen van de filmvergunningen voor elke locatie voor uw muziekvideo-productie in Nederland kan dodelijk zijn voor uw totale budget.

Kosten voor filmploeg

Muziekfilmmakers geven u de kostenramingen van de crew op basis van uw idee.
Er is geen formule in steen gebeiteld, maar het minimumaantal medewerkers voor een productiedag is ongeveer 2 personen.
Als voor uw video speciale uitrusting moet worden gebruikt, zoals dolly’s, sliders of kranen, moeten
technische personeel worden toegewoogd.
Evenals de drone-operators die een speciale vergunning nodig hebben, in feite een soort vliegbrevet.
Dan heb je misschien make-up en kapsel nodig.

Camera’s

Het bereik van de camera’s die gebruikt kunnen worden is zo groot dat het geen zin heeft om alle merken te noemen. Maar wij werken met de Sony a7sII die komen het meest voor in de productie van muziekvideo’s en bruiloften. Naast de camera heeft je videoploeg extra uitrusting nodig zoals lenzen, batterijen, dolly’s, monitoren.

Locatiekosten / filmvergunningen

Denk na over de locaties die zonder extra kosten kunnen worden gebruikt – het huis van uw familie of vriend,
openbare parken en recreatie, vriendelijke faciliteiten, enz.
Het betalen van locatiekosten kunnen voor uw muziekvideo-productie in Nederland kan dodelijk zijn voor uw totale budget.

Verhuur materiaal

Denk aan mogelijke verhuur (auto’s, boten, fietsen). Dat moet ook worden afgedekt, denk niet dat de filmploeg hun eigen voertuigen zal gebruiken om de taak uit te voeren. Overweeg dus zowel huurkosten als verzekeringsdekking. Andere uitgaven Denk aan transport, parkeren, eten.
Stel dat je eindelijk een prachtige locatie hebt gevonden en helemaal klaar bent voor de volledige productiedag, tel dan het aantal betrokken mensen, filmploeg, talenten, jezelf. Al die mensen moeten op de een of andere manier naar de plek pendelen en hebben op zijn minst een lunch
en watervoorziening voor een efficiënte werkdag.

Na-productie

En last but not least: het bewerken van muziekvideo’s. Het is wanneer de magie gebeurt, verschillende stukjes wordt een solide product. De Video-editor moet een unieke stijl vinden die je video benadrukt en ervoor zorgt dat deze de hele video lang meegaat. Meerdere visuele en geluidseffecten die in dat type video worden gebruikt, waarbij de muziek en de live-action beelden worden gesynchroniseerd, waardoor de kleine nadruk en het werken aan de details de muziekvideo tot een meesterwerk maken.

Ons beste advies

Is dus om klaar te staan ​​om uw budgetbeperkingen op te geven. Over het algemeen is het geen goed idee om filmmakers te laten raden naar welk niveau van de productie je streeft. Maar met een zekere mate van openheid in communicatie kunnen filmmakers het beste pakket samenstellen dat binnen uw budgetlimieten blijft, maar u toch van een kwaliteitsvideo kan voorzien.